Täytettyä porsaan sisäfileetä
MASCARPONE-HUNAJAKASTIKETTA JA FETA-BASILIKAPERUNAA
(4 annosta)
Varaa possun sisäfileetä n. 150 g henkeä kohden.
- Puhdista fileestä ylimääräiset rasvat ja kalvot.
- Tee fileen kylkeen syvä viilto ohuella veitsellä, mutta varo, ettet leikkaa lihaa kahteen osaan.
- Täytä filee massalla ja sulje aukko esim. hammastikuilla. Muista voidella filee öljyllä ennen paistamista.
- Ruskista filee ensin pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Laita sen jälkeen uuniin 150 asteeseen noin 15 minuutiksi. Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa esille.
Sienitäyte possulle
200 g herkkutatteja (tai kauden sieniä) hakkeena
50 g sipulihaketta
voita
suolaa, mustapippuria, timjamia
– Freesaa sienet ja sipuli voissa ja lisää mausteet.
Feta-basilikaperunat
- Leikkaa raaoista perunoista (kuorineen) suuria noin 3 cm kokoisia paloja.
- Paista perunat nopeasti runsaassa öljyssä paistinpannulla ja mausta grillimausteella ja suolalla.
- Laita perunat uunivuokaan ja kypsennä niitä uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Lisää kypsien perunoiden sekaan feta-juusto kuutioita ja runsaasti tuoretta basilikaa sekä halutessasi purista vielä tuoretta valkosipulia päälle.
Mascarpone-hunajakastike (kylmä)
100 g Mascarpone-tuorejuustoa
50 g ranskankermaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
50 g ruohosipulia silputtuna
suolaa
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja hunaja. Vatkaa vaahdoksi ja mausta pippurilla, suolalla ja ruohosipulilla.
- Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.
Lisukkeeksi tälle ruoalle sopii mainiosti kevyet kauden vihannekset, muun muassa tuore parsa ja pinaatti.
Chef Wotkin’s keittiömestari Tuomo Pelander