Kylmäsavustuksen salat – pitkään kypsytettyä herkkua

Kylmäsavutuotteilla on oma kannattajakuntansa. Etenkin hevosen sisäpaisti on tällainen – monelle se on ykkösherkku, toiset kiertävät sen kaukaa. Jälkimmäisessä perusteina ovat yleensä tunnesyyt. Suomessa kylmäsavutuotteiden valmistajia on vähän. Syynä tähän ovat kalliit valmistusvälineet ja pitkä kypsytysaika. Valmistaminen vaatii myös erityisosaamista. Olosuhteet vaativat korkeaa hygieniaa ja juuri oikeita, tarkasti määriteltyjä, vaihtuvia lämpötiloja. Kun metwurstia tehdään 4-5 […]

Jatka lukemista Kylmäsavustuksen salat – pitkään kypsytettyä herkkua

Wotkin’s Keittiön valmisruoat

Valmisruokiemme tuotannossa noudatamme muutamaa kultaista periaatetta: teemme sitä mitä parhaiten osaamme, teemme sen huolellisesti, kunnioitamme perinteitä, käytämme aitoja raaka-aineita, reilusti lihaa ja pyrimme huipputasoon niin nimeä antavan raaka-aineen määrän, maun kuin muidenkin laatutekijöiden osalta. Olemme pitäneet valmistustavat hyvinkin maanläheisinä ja välttäneet liikaa teollistumista, mikä näkyy tuotteittemme maussa ja ilmiasussa: ne ovat aidosti kotiruokaa, jota voivat […]

Jatka lukemista Wotkin’s Keittiön valmisruoat

Wotkin’s tehtaanmyymälä

Kaupungin paras lihakauppa? Helsingin Tukkutorilla toimiva Chef Wotkin’sin tehtaanmyymälä tarjoaa kattavan kokonaisuuden lihaa ja lihajalosteita. Vanhan ajan palveleva lihatiskimme on kaupungin parhaimmistoa. Useampi kuin yksi on sanonut tiskikokonaisuutta jopa kaupungin parhaaksi. Samansuuntaisia arvioita olemme saaneet myös jauhelihasta. Koska parhain jauheliha tulee paistista, teemme sen siitä. Luullinen keittoliha, silavakyljykset, marmori entrecôtet, ydinluut, keitetyt naudan kielet mielletään […]

Jatka lukemista Wotkin’s tehtaanmyymälä

Laatua lautaselle vuodesta 1978

Laatua lautaselle vuodesta 1978 Yrityksen perustajan, Veijon, tie makkara- ja lihamestariksi Tulevan lihatukun alkusanat lausuttiin vuonna 1968, jolloin Veijo Votkin palveli armeijassa Mikkelissä. Samassa joukkueessa oli varusmies, jonka kanssa hän kävi usein tupakalla ja olivat kertoneet toisilleen, mitä olivat aikaisemmin tehneet. Veijon armeijakaveri oli työskennellyt lihatukkuliikkeessä ja oppinut lihanleikkaamisen jalon taidon. Hän suositteli Veijollekin hakeutumista […]

Jatka lukemista Laatua lautaselle vuodesta 1978

Palkittua laatua

Makkaramme on menestyneet vuosien varrelle erilaisissa kilpailuissa ja äänestyksissä. Viimeisimpänä Hampurin Grilleri, jonka Akateeminen Kiuas-Seura ry valitsi syyskuussa 2023 vuoden parhaaksi lihamakkaraksi: Hampurin Grilleri Sarjansa paras lihamakkara vuonna 2023. “Mehukas makkara, saa lipomaan huulia, hyvä rakenne, rouhea leikkauspinta, syötävä kuori rapsakka, sopii nuotiomakkaraksi, tasapainoinen”, oli AKS: luonnehdinta Hampurin Grilleristä. O’Makkara Sarjansa testivoittaja Akateemisen Kiuas-Seura ry:n […]

Jatka lukemista Palkittua laatua