Hirvipihvit
PAISTETUT HIRVIPIHVIT, KARPALOVAAHTOKASTIKETTA
JA HUNAJA-TIMJAMIJUUREKSET
(4 annosta)
Varaa 4 kpl n. 180 g hirven ulko- tai sisäfileepihviä
- Ota pihvit huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista.
- Lisää pannulle öljyä ja voita ja ota väri pihvien pintaan, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä pihvit roseksi (sisälämpö 58 astetta) 180-asteisessa uunissa noin 10 min., kunnes lihasneste nousee pihvin pintaan.
- Anna pihvien vetäytyä hetki ennen syömistä.
Karpalo-vaahtokastike
100 g pakaste karpaloita
50 g sokeria
2 dl vettä
½ tl riistafondia
3 kananmunan keltuaista
20 g voit
- Keitä karpalot, sokeri ja riistafondi vedessä. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella, siivilöi ja jäähdytä.
- Sekoita kattilassa keltuaiset ja liemi. Vatkaa vesihauteessa tai levyllä, kunnes seos sakenee ja vaahtoutuu. Seos ei kuitenkaan saa kiehua, ettei keltuainen kypsenny.
- Vatkaa voi lopuksi kastikkeeseen.
Hunaja-timjamijuurekset
1-2 porkkanaa
1 iso juuriselleri
1-2 palsternakkaa
1 iso lanttu
1 dl hunajaa
voita paistamiseen
timjamia
suolaa
- Kuori juurekset ja pilko isoiksi kuutioiksi.
- Keitä juurekset lähes kypsäksi.
- Paista sen jälkeen juurekset pannulla.
- Lisää hunaja ja sekoita.
- Mausta lopuksi timjamilla ja suolalla.