Härkää ja choritzoja
Tätä ruokaa haudutetaan pitkään uunissa. Sillä välin ehtii hyvin ulkoilla talvisten lajien merkeissä tai tehdä aivan jotain muuta.
Resepti on 4:lle, mutta lisäämällä määriä, voit samalla tehdä isommallekin porukalle.
Tarvitset:
300 g härän häntiä paloiteltuna
400 g naudan ulkopaistia viipaleina
2 porkkanaa
2 sipulia
6 keskikokoista perunaa
2 l lihalientä
2 dl punaviiniä
2 tl kuivattua timjamia
2 rkl fariinisokeria
5 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
voita
suolaa
8 kpl Chef Wotkin’s Andalucian Choritzo makkaroita
Maissitärkkelystä
- Ruskista härän hännät ja paistiviipaleet kuumassa pannussa kauttaaltaan. Mausta suolalla, nostele kannelliseen uunivuokaan. Lisää maustepippurit kokonaisina, timjami, laakerinlehti ja puolet punaviinistä.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla (80-100°C) vähintään neljä (4) tuntia, kunnes lihat ovat pehmenneet ja härän hännistä liha irtoaa helposti.
- Siivilöi liemi ja siirrä lihat odottamaan.
- Leikkaa sipulit lohkoiksi ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori perunat.
- Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää siihen fariinisokeri. Lisää siivilöity liemi, loput viinistä kuumenna.
- Ruskista perunat ja sipulilohkot voissa kokonaisina paistinpannussa.
- Lisää ruskistetut sipulit ja perunat porkkanoiden kanssa liemeen ja anna hautua n. 30 min kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- Paista pannulla 8 kpl choritzo makkaroita kunnes kuori on ruskea ja makkara kypsä.
- Saosta kastike tilkkaan vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä, lisää joukkoon lihat ja puoliksi leikatut choritzot. Anna kuumentua ja tarjoile.
Resepti: Chef Wotkin’s keittiömestari Mauri Seppälä